Ät rätt för en frisk hud!

Ät rätt för en frisk hud!

Vad ska vi äta för vacker hud? Hudvård börjar inte med ansiktskrämer. Mat och livsstil är grunden för din huds tillstånd och skönhet.

Matens effekt på huden

Det är naturligt att vår livsstil påverkar vår huds tillstånd. Rökning, sömnbrist och dålig kost kan också synas på vår hud. Om någon vill ha elastisk och fast, vacker hud, så är det värt att stödja den med livsstil förutom ansiktsprodukter. Till exempel är träning också väldigt viktigt. Eftersom det ökar ämnesomsättningen och stärker blodcirkulationen, gör regelbunden träning huden stramare. När allt kommer omkring är kapillärerna i dermis involverade i transporten av syre och näringsämnen på samma sätt som det vaskulära nätverket i kroppen som helhet. Därför kan vi med bra blodflöde uppnå att gifter snabbt lämnar huden, och näringstillförseln förbättras. Vacker och flexibel hud kan vara det mest spektakulära resultatet av denna process.

Mat är förstås en annan väldigt viktig sak, då de näringsämnen man tar i sig påverkar huden också. Å ena sidan har vår matsmältning betydelse på grund av upptaget av näringsämnen, och å andra sidan är förstås också vad vi äter viktigt. Det är värt att äta mat rik på näringsämnen och vitaminer som också påverkar hudens tillstånd. Vi ska snart visa dig några tips!

 

Den mirakulösa effekten av citrusfrukter

Citrusfrukter gör nästan underverk för huden, eftersom C-vitamin och dess derivat innehåller mycket antioxidanter och stimulerar kollagenproduktionen. Det är ett effektivt antiinflammatoriskt medel, så det kan förbättra hudrodnad och mildare inflammationer. C-vitamin är därför en mirakelkomponent, men i form av ansiktskräm är det ett riktigt känsligt ämne, då det är ett instabilt kemiskt grundämne som är känsligt för värme, ljus och syre, och därför börjar sönderfalla lätt och snabbt.

 

Oljiga frön: länge leve vitamin E

Oljiga fröer är bra för kroppen och huden främst på grund av deras antioxidanter, omega 3 och höga E-vitaminhalt. De hjälper till att hålla huden återfuktad, eftersom flexibilitet och tillräcklig fukthalt är mycket viktigt. Omega 3-fettsyror stärker hudens förmåga att behålla fukt samt minskar inflammation.

Vitamin E är effektivt mot fria radikaler, som påskyndar hudens åldrande genom att jaga efter instabila celler. Därför stödjer alla näringsämnen som kan bekämpa dessa partiklar bevarandet av ungdomen. Detta är anledningen till att livsmedel med högt vitamin E-innehåll hjälper mycket för att upprätthålla hudens elasticitet och ungdom.

 

Drick mycket för frisk hud

Om vi dricker mycket vätska kommer vår hud att rengöras lättare och snabbare, eftersom vatten spolar ut giftiga ämnen från den. Det är därför som våra chanser mot akne förbättras, eftersom de gifter som kan göra att vår hud blir inflammerad kan rensas bort i tid. Men det är inte den enda anledningen till att det är viktigt att dricka mycket vätska. Tillräckligt vätskeintag är också lösningen mot utvecklingen av torr, uttorkad hud. På så sätt fylls ju huden med fukt, men blodtillförseln i dermis blir också bättre och vi vet redan att det gör mycket för hudens skönhet.

Vatten fyller cellerna, så härma rynkor kommer att vara mycket mindre synliga för dem som dricker en tillräcklig mängd vätska, det vill säga minst två liter per dag. Dessutom kräver kollagenbildning också vatten. Det är därför mycket C-vitamin och mycket vätska tillför mycket till föryngringen av huden.

 

Vikten av antioxidanter

Antioxidanten är också en särskilt viktig aktiv ingrediens för huden. Kärnan i dess verkningsmekanism är att den bromsar åldrandet av huden genom att binda skadliga fria radikaler. Fria radikaler orsakar oxidation i huden eftersom de reagerar med instabila partiklar. Eftersom fria radikaler ständigt jagar elektroner, och bryter ner svagt bundna molekyler och sätter ihop dem till nya molekyler, som ett resultat av vilka friska molekyler skadas och därmed åldras och förstör vår hud.

Och antioxidanternas roll är att binda fria radikaler så att de inte river sönder fler och fler molekyler. Därför är antioxidanter aktiva hudföryngrare.

Men vilka livsmedel innehåller antioxidanter? Förutom äpplen och citrusfrukter är spenat, grönt te, kakaobönor, men även grönsaker som rödbetor och kål, bönor och morötter alla rika på denna aktiva ingrediens.

 

Vitamin A: morötter

Morötter innehåller inte bara vitamin A, utan stöttar också bevarandet av ungdomen med närvaron av de tidigare nämnda antioxidanterna som finns i dem. Men varför älskar vi speciellt vitamin A? Eftersom detta fettlösliga vitamin bromsar åldrandet och stödjer hudens hälsa. Vitamin A är ögon- och hudvitamin. Vi kallar betakaroten för dess previtamin, eftersom det kan omvandlas till retinol, det vill säga rent A-vitamin, i kroppen. Vitamin A kan förhindra torr hud och till och med för tidigt åldrande av huden, eftersom det påskyndar cellförnyelsen.


 Nötkött och skaldjur: kollagenkonsumtion

I dermis, det mellersta lagret av huden, finns kollagen som ger huden fasthet. Detta är materialet som ger huden dess ungdom och elasticitet. Mycket kretsar kring kollagen, som redan har diskuterats i relation till C-vitamin och vatten. Varför? Eftersom kollagen är själen i allt, den centrala nyckeln till hudens fasthet. När det appliceras på ansiktet kan kollagen inte absorberas, så det kan inte appliceras på ansiktet i form av en kräm. Vi kan göra två saker. Du kan ersätta det genom att äta nötkött och andra livsmedel med hög kollagenhalt, även om det inte kommer att absorberas till 100% av kroppen. Enligt den senaste forskningen absorberas det bäst på eftermiddagen, och vi bör konsumera nötköttskollagen.

C-vitaminderivat stimulerar däremot huden att producera kollagen, så om vi vårdar vår hud med välupptagna och stabila C-vitaminderivat så får vi den att producera mer kollagen.

 

 

Med dessa livsmedel gör vi mycket för vår huds skönhet, men det skadar inte heller att applicera de nämnda aktiva ingredienserna i ansiktet.

Kika i vår katalog och hitta produkter som innehåller ovan nämnda aktiva ingredienserna.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.