Grundläggande ansiktsvårdsrutiner

Grundläggande ansiktsvårdsrutiner

En av grunderna för att vår hud ska fungera väl är att upprätthålla balansen i hydrolipidskiktet och öka hudens försvar.

Vad betyder termen hydrolipid?

Det är inget annat än en blandning av talg som produceras av talgkörtlarna och svett som kommer till hudens yta genom svettkanalerna. Dess vatten-till-fett-förhållande och rätt balans säkerställer hudens naturliga försvar och återfuktning.

Det enklaste sättet att vårda vår hud är att använda material som liknar huden. Dessa naturligt förekommande ämnen - som omättade fettsyror och vaxer - absorberas lättare av huden. Det är viktigt att använda vitamin A, E och C i hudvård.

När du har hittat rätt paket för din hudvård rekommenderas att du utvecklar din dagliga rutin, som efter ett tag kommer att bli en lika naturlig del av din dag som att borsta tänderna.

 

Här är en liten guide till processen för dessa rutiner:

Morgonrutin

  1. RENGÖRING (våra rengöringsprodukter hittar du här)

Istället för kranvatten kan du använda en ansiktsspray för att tvätta ansiktet. Spraya ansiktet och torka av med en bomullsrondell.

Om du inte använder ansiktsspray/toner kan du rengöra huden på morgonen med ljummet vatten och tvål.

Obs: Du kan inte helt tvätta bort överflödig svett och fett som samlats på morgonen med kallt vatten, och det stramar också upp porerna! De växtbaserade aktiva ingredienserna och produktens renhet kommer att ha en bättre effekt på kvaliteten på din hud på lång sikt än kranvattnets okända sammansättning och kvalitet.

  1. ÅTERFUKTNING

Spraya ansiktet igen med ansiktsspray! Vilken kräm eller serum du än använder kommer det att absorberas djupare på våt hud. Det spelar också en viktig roll för återfuktning, eftersom du inte bara kan återfukta din hud med korrekt dagligt vätskeintag!

  1. NÄRING

Applicera kräm eller serum på våt hud. Om du använder båda, börja med serumet. Det är viktigt att du aldrig missar din nacke och dekolletage! De behöver näring precis som huden i ditt ansikte.

  1. ÖGONVÅRD (du hittar våra ögonvårdsprodukter här)

Om du använder ögonkräm, tryck in den i huden med mjuka rörelser!

  1. MAKEUP

Näst kommer sminket!

 

Kvällsrutin

För att din hud ska bli ordentligt rengjord under natten behöver du rena porer. Låt din hud andas fritt!

Det är viktigt att tvätta bort all smuts och smink från ansiktet utan att lämna några rester. Du kan göra detta på flera sätt.

  1. RENGÖRING
  2. ÅTERFUKTNING

Spraya ansiktet med ansiktsspray!

  1. NÄRING

Applicera vid behov serum i ansiktet. Täpper inte igen porerna.

 

Veckorutin

Gör en djuprengöring i ansikte och hals en gång i veckan - upp till två gånger vid oren hud.

Du kan spraya din rengjorda hud med en ansiktsspray eller applicera ett serum efteråt!

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.