Smog är också farligt för huden

En internationell vetenskaplig forskning bekräftade att människor som lever i långvarig smog har större chans för att deras hud börjar åldras i förtid, och risken att utveckla olika hudproblem är också högre. Luftföroreningar kan utlösa inflammatoriska processer i huden.

Smog är en rökdimma som orsakas av miljöföroreningar.

Det orsakas främst av storskalig användning av fossila bränslen (främst kol). När de förbränns bildas en stor mängd sot som tillsammans med dammet i luften gör att kondenskärnor förökar sig i luften och samtidigt orsakar det en betydande mängd svaveldioxid (SO2) föroreningar.

Den stigande och snabbt svalkande luften når mättnadstillståndet, vilket leder till kondensation på partiklarna, vilket resulterar i upplösningen av SO2 (och svaveltrioxiden SO3 som bildas under dess oxidation) och blir sur (svavelsyrlighet eller svavelsyra produceras), surt regn och dimma bildas.

 

Förutsättningar för dess bildande:

  • lugnt väder
  • högt lufttryck
  • hög relativ luftfuktighet
  • temperatur mellan -3 och +5 °C
  • luftföroreningar: svaveldioxid, kolmonoxid, damm, sot

 

Allvarliga hälsokonsekvenser av smog: astma (respiratorisk känslighet för vissa ämnen), dödligt lungödem och åldrande av huden.

Det är därför det är väldigt viktigt att rengöra ansiktet från smuts varje dag och med jämna mellanrum exfoliera de döda hudcellerna, tillsammans med avlagringarna! Gå ut i naturen, bort från stadens brus, och avlasta huden när du kan: ta en paus från att sminka dig då och då och DRICK MYCKET RENT VATTEN! Använd naturliga kosmetika!

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.