Vad behöver du veta om att ta hand om mogen hud?

Vad behöver du veta om att ta hand om mogen hud?

"Mogen hud" - Vad betyder det?

Begreppet mogen hud används vanligtvis för åldersgruppen runt och efter klimax. Den exakta åldern varierar genetiskt, den börjar vanligtvis mellan 45-55 år. Mogen hud är vanligtvis torr, med fett- och vattenbrist, även om den var mer fet när den var yngre. Om vi tog väl hand om vår hud i 30- och 40-årsåldern kommer uppkomsten av hudåldringssymptom att försenas med år. Det är intressant – och samtidigt naturens kloka rättvisa – att i unga år problematisk, fet och aknebenägen hud åldras långsammast, medan torr, fett- och vattenbrist åldras snabbast.

 

Hudens elasticitet och fasthet minskar med åldern. Medan nästan 97 % av fostrets kropp är vatten, och 75 % av barnets, innehåller den vuxnas kropp endast 55 % vatten. Kroppens åldrande är en naturlig process, som tyvärr inte kan förhindras, men kan fördröjas!

 

50-års ålder - Vilka förändringar medför det i hudvården?

Låt oss ta en allmän titt på vilka förändringar som kan hända med vår hud runt klimakteriet. Individuella symtom kan variera mycket, eftersom de till stor del beror på vilken typ av hud vi hade när vi var unga, hur och med vad vi tog hand om den och hur vår livsstil var och är nu.

  • talgproduktionen minskar, så huden blir torrare och sladdrig
  • vävnadens förmåga att hålla kvar fukt mellan cellerna minskar
  • kollagen-elastin fibroblastsystemet slappnar av, hudens elasticitet och fasthet minskar
  • enzymerna som hjälper till att exfoliera de döda keratincellerna blir trötta, varför huden blir sträv och matt
  • balansen i hudens skyddande lipidbarriärlager är rubbad, känslighet och rodnad kan uppstå
  • fjällning och rodnad kan också förekomma,
  • vattenbrist i de djupa lagren och bildandet av djupa rynkor kan börja
  • pigmentbildningsstörning, pigmentfläckar som är karakteristiska för äldre ålder uppträder på händer och ansikte

Anti-aging över 50 - Vad kan vi göra hemma?

De flesta av ovanstående symtom kan försenas eller vändas med professionell behandling. Det är viktigt att notera att råden hänvisar till symtomen på naturligt åldrande av huden, så de utgår ifrån att du har en frisk kropp. Biverkningarna av många läkemedelsbehandlingar kan också synas på huden på händerna, ansiktet och kroppen. Det kan t ex vara ökad hornbildning eller tätare pigmentfläckar, dessa bör behandlas av specialist!

 

Rengöring av ansiktet: det första och viktigaste steget för att bevara hudens skönhet, använd en ansiktsrengöringsmjölk och fuktgivande toner som innehåller milda ytaktiva ämnen. Tvål rekommenderas inte, den torkar ut huden med minskad talgproduktion ännu mer

Regelbunden hudexfoliering: obligatorisk över 40 år, den återupplivar och fräschar upp vår hud. Använd en peeling som innehåller fruktsyror, hibiskus och enzymer.

Livsstil: mycket mer uppmärksamhet bör ägnas åt kost och träning!

  • Drick mer örtte, nyponte, rent vatten. Det är värt att mäta din dagliga vattenförbrukning, eftersom kroppen inte längre signalerar vätskebrist med törst. En av huvudorsakerna till rynkor är brist på yttre och inre vatten!
  • Tillbringa mer tid utomhus, som trädgårdsarbete eller promenader

Solskydd: Användningen blir obligatorisk på daglig basis, så bildning och spridning av pigmentfläckar kan minskas

Kosmetolog: Regelbunden kosmetisk massage hjälper till att hålla huden spänd, kontakta en kosmetolog som arbetar med kemikaliefri naturlig kosmetika rik på aktiva ingredienser. En bra specialist kan ge vårt ansikte år av ungdom genom att injicera lämpliga aktiva ingredienser djupare.

Vilken är den bästa anti-aging krämen över 50?

Använd krämer som passar din ålder och hud! Även om en produkt har fungerat bra under de senaste 10 åren, är det värt att välja en annan typ av hudregenererande kräm för mogen hud, rikare på näringsämnen och aktiva ingredienser.

I alla fall, kontrollera sammansättningen av produkter, applicera endast naturliga varianter gjord av rena ingredienser och köp från en pålitlig tillverkare. Använd serum och krämer med hudstrukturförbättrande aktiva ingredienser inneslutna i liposomer, som även innehåller ceramider. Liposomer levererar de aktiva ingredienserna djupare, vilket kan stärka hudens struktur och öka vitaliteten. Serum rika på antioxidanter, Q10, och karotenoider bör också ingå i hudvårdsrutinen som en kur.

 

Fortsätt vara positiv!

Vetenskapliga experiment visar att glada, optimistiska, positiva människor rynkar mindre än sina jämnåriga med en pessimistisk, negativ attityd. Vårt ansiktsuttryck, spänningen och avslappningen av våra ansiktsmuskler spelar också en stor roll för vår huds tillstånd. Vardagsstressen syns också i våra ansikten, så om vi kan bör vi regelbundet gå på massage, koppla av, ta en promenad i naturen. Låt oss hitta något positivt att vara tacksamma för varje dag. Inre skönhet lämnar också sitt lysande avtryck i vårt ansikte.

 

Här hittar du våra produkter för mogen hud.

 

(Originalartikel: Tímea Both, Herbsgarden)

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.