Vad ska du göra på hösten för att din hud ska bli frisk?

Vad ska du göra på hösten för att din hud ska bli frisk?

Av alla årstider är hösten den bästa tiden att ta en djupgående titt på din huds hälsa och skönhet.

 

Vad händer med din hud på hösten?

Sommarvärmen, ökad svettning, vind, damm och solljus tog ut sin rätt på huden, som sedan blir mer oskyddad och sårbar när det blir kallare väder. På grund av sin känslighet kan den skadade huden inte korrekt utföra sina skyddande funktioner, så den är mer benägen att uppträda av olika sjukdomar, (t.ex. eksem) inflammationer (cuperosa - röda, vidgade kapillärer). När solens strålning minskar blir ansiktets hud mattare och blekare och de noggrant täckta pigmentfläckarna blir mer synliga. Eftersom huden avsevärt tappar sin fukthalt kan rynkor tyvärr synas djupare på grund av hudens torrhet.

 

Vad kan du göra på hösten för hudens skönhet?

De viktigaste hudvårdsstegen på hösten: REGENERATION och NÄRING! Reparera skadorna som orsakats av sommaren och förbered huden för det kalla, blåsiga vintervädret. Det är värt att be om hjälp av en specialist, eftersom en bra kosmetolog - efter en noggrann diagnos - kommer att rekommendera en personlig behandlingsplan, rekommendera en produkt och ge expertråd om hudvård hemma.

 

Hösten berikar kosmetikarepertoaren med många behandlingsalternativ:

 

Lägg mer vikt på att rengöra ditt ansikte! Det är dags för skonsamma exfolieringsbehandlingar!

Efter att du tvättat ansiktet med rengöring och toning, använd naturliga AHA-syraprodukter som försiktigt men noggrant tar bort det döda hudlagret utan att irritera huden. Även på cellnivå kan agera, vilket bidrar till framgångsrik förnyelse. På grund av dem bleknar pigmentfläckarna, hudens andning normaliseras, de aktiva ingredienserna kan absorberas bättre, känslan i ditt ansikte är mycket bättre. Huden blir mjukare och djupet på rynkor minskar! Exfoliera alltid på kvällen! (inom parentes, om du är rädd för din sommarbrun, exfoliera inte ännu!)

Var försiktig med större, grövre korn, som sockret eller saltet! Huden på ansiktet är mycket mer känslig och känsligare än huden på din kropp. Man kan lätt orsaka mikroskador som kan orsaka kapillärutvidgning och på sikt hängande av bindväven!

Välj rikare och näringsrikare krämer! Med ankomsten av kallare dagar är det värt att skydda huden från väder, kall vind och värme. Leta efter produkter rika på linolsyra och oljesyra (arganolja, avokadoolja, nyponolja, nattljusolja, linolja, granatäpplefröolja), som fetare, regenererande nattkrämer. Dessutom är det värt att applicera ett tunt lager ansiktskräm eller BB-kräm som passar din hudtyp ovanpå serumen!

Glöm inte heller dekolletage och kroppsvård! Med början av uppvärmningssäsongen blir huden oundvikligen torrare, och korrekt eftersmörjning är viktigt. Använd en kroppsskrubb en gång i veckan, skäm sedan bort din hud med body lotions och body butters rika på vitaminer och aktiva ingredienser. Det är också värt att ägna särskild uppmärksamhet åt hand- och fotvård.

Du kan göra mycket för din skönhet på insidan också! Att dricka rätt mängd vätska (rent vatten!), näring rik på antioxidanter, extra vitaminer och essentiella fettsyror är avgörande för skönheten i vår hud. På hösten försök äta mycket äpplen, mandariner (vitamin C), pumpa, rödbetor (avgiftningsmedel, järntillskott) och vindruvor, ingefära (immunförstärkare).

Och det svåraste och viktigaste: ME TIME! Ta tid för dig själv, att koppla av och ladda! Ta ett gott bad, besök din kosmetolog eller sätt på dig en sval, närande ansiktsmask - vad som än gör dig glad!

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.