Varför välja aluminiumfri deodorant?

Varför välja aluminiumfri deodorant?

 

Varför svettas du?

Svettning är en naturlig vital funktion för att reglera kroppens inre temperatur. När svett når hudens yta är den fortfarande luktfri, men på grund av nedbrytningen av lipider och proteiner i svett blir den obehaglig när den utsätts för syre.

Den aluminiumsaltfria deodoranten förhindrar denna nedbrytningsprocess, så den deodoriserar tillförlitligt i 8-12 timmar.

Med en aluminiumfri, naturlig deodorant kan kroppen avgifta sig. Det är just aluminium i antiperspiranter som stoppar svettningen. Aluminiumföreningarna täpper dock till porerna så effektivt att det kan orsaka inflammationer i svettkörtlarna och då ge eksem och klåda. 

Att använda aluminiumfri deodorant:

Fall inte för reklam, det finns ingen 24 eller ens 48 timmars naturlig deodorant! Om du inte är svettig så räcker det verkligen med en gång om dagen, men är du av den svettigare typen rekommenderar vi att du applicerar det tunt två gånger om dagen. Deodorant är ingen antiperspirant! En bra naturlig deodorant vårdar och skyddar effektivt mot obehagliga lukter.

 

Om du inte har använt den tidigare, räkna med att det tar två veckor för din kropp att "anpassa sig", under vilken tid du kan svettas mer eller mindre än vanligt. Om du har använt deodoranten länge kommer du att märka att svettningen gradvis minskar.

 

Du hittar våra deodoranter här.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.