Sommarens hudvårdstips: Vad ska man använda och vad ska man undvika på sommaren?

Sommarens hudvårdstips: Vad ska man använda och vad ska man undvika på sommaren?

Det finns några grundläggande saker du måste vara uppmärksam på under sommaren. Din hud utsätts även för olika miljöpåverkan på sommaren, tänk bara på starkt solljus!

 

Ta våra tips så blir din sommarhudvårdsrutin enklare!

De grundläggande reglerna för sommarhudvård

Vårt första och viktigaste råd är att dricka mycket vatten!

Inga läsk som innehåller koffein eller socker, utan vatten! Detta släcker törsten bäst, samtidigt som det återfuktar alla celler i din kropp, inklusive din hud. Att äta mycket färsk frukt är lika bra, eftersom de vitaminer, näringsämnen och antioxidanter som de innehåller är viktiga för att behålla din huds skönhet.

Under sommarens hudvård är det värt att använda lättare, mindre feta krämer eller serum.

I det här fallet behöver ansiktets hud i första hand lätt återfuktning. Om du vill kan du fortfarande använda din favorit, fetare kräm, men använd den hellre på kvällen. Ett utmärkt val är hyaluronserumet, som absorberas på några sekunder och återfuktar perfekt. Det är faktiskt extra uppfriskande om du lägger det i kylen.

Var försiktig med ansiktsskrubb, speciellt de med fruktsyra eller andra exfolianter.

Peeling gör vanligtvis huden (ljus) känslig, så undvik det definitivt under semestern (faktiskt även några dagar innan)! Använd en AHA syra ansiktsskrubb på kvällen, skydda sedan din hud med lämpligt solskydd beroende på styrkan på exfolieringen. Rengör dina porer med en micellär toner eller ansiktsrengöringsmjölk på sommaren!

Det är väldigt viktigt att smörja om och lugna huden efter ett långt bad eller solbad.

I sådana fall kan du säkert använda fetare, mer närande krämer för att skydda din hud från att torka ut. Termen body butter (kroppssmör) kan låta oroväckande fet, men det är en av de bästa formerna av kroppsvård. Om du inte har provat det än, gör det definitivt - du behöver mycket mindre av det (det är mycket mer koncentrerat), och återfuktningen varar längre.

Deodorant är en oumbärlig del av vår verktygslåda för sommarhudvård.

Svettningen orsakad av den höga värmen och eventuella lukter måste på något sätt motverkas, men det spelar ingen roll hur! Om du använder en aluminiumfri deodorant är det oundvikligt på sommaren att du använder den två gånger om dagen.

Sist men inte minst, den viktigaste delen av sommarens hudvård är solskydd!

Tyvärr är starkt solljus inte bra för huden. Visste du att först och främst solen är ansvarig för hudens åldrande? Glöm aldrig solskydd, och om möjligt, håll dig borta från den varma solen mellan 11 och 15! Vet du skillnaden mellan fysiskt och kemiskt solskydd? (Läs vårt blogginlägg om detta ämne här.)

 

Var alltid försiktig och glöm inte under sommarens hudvård att mindre ofta är mer! Gör dig redo för semestern, starta en spännande eller avkopplande semester som din hud kommer att tacka dig för!

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.